Wij zijn Boudesteyn

Boudesteyn is een familiebedrijf en nummer 1 in de regio. Het is een ideale combinatie van schoenen en steunzolen op één locatie. Sinds dit jaar zijn wij aangesloten bij Podolinea, dit is een organisatie waar uitsluitend geselecteerde winkels met hoge eisen aan pasvorm moeten voldoen. Daarnaast zorgen wij met het team voor deskundig en toegewijde service van gediplomeerde verkoopadviseurs. Aandacht en eerlijk advies is voor ons zeer belangrijk.

Voor zowel heren als dames is er een ruim aanbod van kwaliteitsmerken met uitneembare voetbed zoals: Gabor, Hartjes, Durea, Hassia, Lowa, van Lier, Mephisto, Solidus, Australian, Waldlaufer, Gabor fashion, Sioux, Piedi Nudi, Xsensible, Rhode, Birkenstock, Fidelio en Romika.

Geschiedenis
Meer dan 100 jaar vakmanschap


De Klompenmaker uit de Stormpolder sinds 1917.
Aan de Schaardijk in de Stormpolder woonde en werkte klompenmaker Piet Boudesteijn. Toen ze wat ouder werden hielpen zijn zonen Jan en Arie met het uitventen in Krimpen aan den IJssel en omliggende dorpen. Ze hadden een fraaie hondenkar met twee trekhonden. Later verhuisden ze naar de Lekdijk (‘het onderzijde’). Jan en Arie gingen handelen in klompen en huishoudelijke artikelen. Jarenlang waren ze ook grossier in klompen. Toen kochten ze de klompen bij anderen en schuurden en beschilderden ze voor de verkoop. De werkplaats waar dit gebeurde staat er nog steeds. Het halen en wegbrengen van de klompen gebeurde veelal met een ware motorfiets met zijspan. Nog weer later stopten ze met de huishoudelijke artikelen, lieten het pand verbouwen en gingen ook schoenen en laarzen verkopen. Met die handel verhuisden ze naar het nieuwe centrum, nu Crimpenhof. Jan en Arie werden daar weer opgevolgd door hun zoons Piet en Peter en later ook Gerrit. Sinds 2017 is de winkel in handen van Richard, Jacqueline en zijn collega’s. Ook Peter helpt nog mee in de winkel.